A Mikulás hozta: Nutellás-banános kenyérpuding

Bár a koromat tekintve, már rég nem vagyok gyerek, de a szüleimnek, örökké egy kisgyerek maradok. Az ő kisgyerekük. Ezért akár csak évekkel ezelőtt, amikor még ténylegesen kisgyerek voltam, december 6.-án mindig találok valami finomságot a bakancsomban. Idén egy nagy doboz Nutellával lepett meg a Mikulás, ezért úgy döntöttem, hogy készítek belőle valami finomságot, és mivel a Nutellához az egyik legjobban passzoló gyümölcs, a banán, amely történetesen az egyik kedvencem, így egy Nutellás-banános kenyérpudingra esett a választásom! Könnyen elkészíthető, és egy forró kakaóval, a meleg szobában ülve tökéletes téli nassolni való.

15328306_986520031452340_274772898_n.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g toast kenyér
  • 2 db érett banán
  • 125 gramm Nutella
  • 250 gramm tej
  • 4 tojás
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • fél tesákanál őrölt fahéj
  • 1 rúd vanlia
  • 1 evőkanál mogyoró likőr
  • 1 narancs héja
  • 50 gramm pörkölt mogyoró

Elkésztés:

 A recept tényleg roppant egyszerű! A toast kenyereket megkenjük Nutellával, mint ha szendvicset készítenénk. 3-4 szeletet egymásra rétegezünk, a rétegek közé pedig szinten ként 4-5 karika banánt teszünk. Az így elkészült kis szendics tornyokat először félbe, majd háromba vágjuk, és vajjal kikent formába tesszük. Nem kell figyelni a szabályosságra, mehet össze-vissza, teljesen rusztikusan. A tejet ízesítsük őrölt fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, és egy narancs reszelt héjával, majd forraljuk fel. A tojásokat verjük fel, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és ekkor jöhet bele a mogyoró likőr is. Ezt a keveréket öntsük rá, a Nutellás-banános kenyerekre, szórjuk meg az egészet pörkölt földi mogyoróval, és süssük 160 fokos sütőben 30 percig. Ha megsült, egy nagyon kicsit hagyjuk hűlni, és már fogyasztható is! Kísérletező kedvűek esetleg még sós-karamell mártást is készíthetnek hozzá. 

 15424409_986520038119006_1640857117_n.jpg

 

Címkék: receptek